Okrasné rostliny a životní prostředí - Böhm, Čestmír (Delfín, 1981)
Zahrádkářská příručka uvádí příklady na květinovou výzdobu zahrad, oken, balkónů, teras, rovných střech, schodišť a interiérů. Popisuje vhodné druhy letniček, trvalek, cibulovin, hlíznatých rostlin, popínavých dřevin, opadavých i stále zelených listnáčů a jehličnanů. Všímá si poslání zeleně v průmyslových a v zemědělských podnicích i ve veřejných budovách, předjarního úklidu v zahrádkách a jejich přípravy před zimou.