Skalničky našich zahrad / Učebnice : Vyhláška č. 100/1975 Sb. a některá ustanovení vyhlášky č. 90/1975 Sb. / [Autoři: ] Václav Ryska, Josef Hajer ; [Barev.] obr.: Václav Pata ; Il. Jaromír Windsor - Böhm, Čestmír (Rostlinná výroba, 1980)
Zájemci o budování skalek a pěstování skalniček se v příručce seznámí s nejdůležitějšími estetickými zásadami zakládání skalek a s nejčastěji pěstovanými druhy a kultivary. Dozvědí se některé zajímavosti o skalničkách, jejich pěstování a kombinacích. Cenný je také seznam běžných i vzácnějších druhů skalniček pro skalky, květinové zídky apod.