Jablka - Dvořák, Antonín (Malá zahradnická knižnice, 1969)
Pěstitelé, šlechtitelé a pracovníci výkupu najdou v této příručce pomologický popis a vyobrazení plodů 100 odrůd jabloní, stručné popisy málo rozšířených nových a starších odrůd, výklad o jejich biologických znacích a vlastnostech a pokyny pro nejvhodnější typy výsadby. Další kapitoly pojednávají o historii a rozšíření pěstování jabloní u nás a v Evropě a o hospodářském a zdravotním významu jabloní.