Objevy z ptačí perspektivy : Příběh letecké archeologie - Deuel, Leo (Kolumbus, 1979)
Populárně vědecká knížka seznamuje s pozoruhodnými výsledky letecké archeologie, která je převratnou novinkou nejen ve studiu dávnověku, ale pomáhá při zkoumání všech období vývoje lidstva. Hodnotí práci průkopníků této nové, všestranně použitelné metody a líčí objevy předřímského a římského osídlení v Anglii, letecký výzkum neolitických počátků západní Evropy, odkrývání předkolumbovské Ameriky aj.