Cesty k sobě i k druhým : Kapitoly z praktické psychologie - Pondělíček, Ivo (Edice 13, 1981)
Výkladem základních otázek psychologie, která umožňuje lepší poznání sebe sama i druhých, se autor snaží přispět k osvojení zásad šťastného a zdravého duševního života. Vysvětluje, co tvoří lidskou osobnost, zabývá se problémyinteligence, tvořivé činnsti, geniality, sexuality a přátelství, připomíná vliv biorytmů na lidské jednání, možnosti sebevýchovy apod.