Šestipatrový den : Příběhy polských chlapců a děvčat : [Sborník] - Novák, Jaroslav (Blok, 1980)
Svazek, který vznikl jako důsledek družebních vztahů mezi Brnem a Poznaní, obsahuje povídky a novely polských spisovatelů pro mládež (A. Kamienska, A. E. Odyniec - A. Mickiewicz, L. Borski, M. Czerminska, J. Szczygiel, J.Nasfeter, J. Domagalik, M. Brandys, K. Siesicka, W. Zolkiewska, A. Minowski, E. Nowacka, E. Niziurski, W. Wisniewski, A. Goldnikowa, K. Boglarová, S. Zaluski, K. I. Galczynski) a převyprávěné pověsti z Poznaňska.