Andrsenka - Hercíková, Iva, 1935-2007 (Albatros, 1978)
Hrdinkou dívčího románu je čtrnáctiletá Andrea, jež je pro svou bujnou fantazii a neustálé vymýšlení nejpodivuhodnějších zážitků nazývána Andrsenkou. Její snaha po výjimečnosti ji dožene do mezní situace, v níž již nejde olegraci, a teprve setkání s opravdu vážnými problémy ji napravuje.