Angatar, tvůj kamarád z Grónska : Pro malé čtenáře - Stingl, Miloslav, 1930-2020 (Kamarádi, 1965)
Angatar je malý eskymácký chlapec a autor vyprávěním jeho příhod seznamuje děti se způsobem a prostředím života, zvyky a povahovými rysy Eskymáků.