Věk slasti : Milostný deník čtyřiadvacetiletého : 1963-65 - Skarlant, Petr (Melantrich, 1977)
Autobiografická próza, která zavádí do Prahy studentských poslucháren, kolejí, podnájmů a hospůdek v první polovině šedesátých let, rozvíjí příběh o lásce a přátelství.