Hry. - Voskovec, Jiří (Československý spisovatel, 1982)
Pět her, jež ukazují vývoj Osvobozeného divadla od nenáročné studentské recese (West Pocket Revue) přes pohádkovou satiru na současnost (Robin Zbojník) až k hrám mobilizujícím na obranu demokracie, bijícím na poplach protifašismu a ukazujícím jeho rub a líc (Caesar, Svět za mřížemi, Rub a líc).