Naši noční motýli - Moucha, Josef (Oko, 1975)
Z více než dvou a půl tisíce druhů nočních motýlů, známých v Československu, bylo jich do knížky zařazeno kolem čtyř set. Vedle barevných vyobrazení, doplněných stručnými charakteristikami motýlů a údaji o jejich výskytu azpůsobu života, si autoři všímají také jmen motýlů, jejich vývoje, potravy, užitečnosti a škodlivosti.