Polštář plný příběhů - Šafránek, Ota (Klub mladých čtenářů, 1971)
Pohádka, v níž malá holčička před usínáním rozmlouvá s deštěm a sněhem, jež ťukají na okno, přátelí se s vrabcem, který se na okno přišel schovat před nepohodou, naslouchá jeho příběhům, a potom se prochází za noci s hlídacímpsem po zahradě a po domě a učí se od něho nebát se tmy.