Kdo zachránil jeden život - Borská, Ilona, 1928-2007 (Motto, 2006)
Životopisný román o MUDr. Františku Hamzovi, zakladateli dětské léčebny v Luži-Košumberku, který právě zde zachránil stovky dětí před tuberkulózou.