Indiánské příběhy - Richard, Udo, 1966- (Šikovný čtenář, 2008)
Malý indián Tomako dokáže šípem přesně zasáhnout cíl. Jednou však svou střelou rozzuří medvědici, která se bojí o svá mláďata. Tomako musí prokázat velkou odvahu. Také indián Důvtipná Liška musí dokázat, co v něm je : chce stůj co stůj přivolat déšť. Knihy této edice jsou přizpůsobeny potřebám začínajících čtenářů. A to jak délkou jednotlivých příběhů a skladbou textů, tak i velikostí písma. Jsou vhodným doplňkem k čítankám pro žáky druhých tříd.