Tajemné pozadí Žanetina života : dívčí román - Řeháčková, Věra, 1950- (Erika, 2010)
Na samotu k Janským přiváží neznámá žena duchem nepřítomnou dívku. Žaneta nemluví, všeho se bojí, straní se společnosti. Jediným životabudičem jsou koně. Stává se záhadnou a zároveň přitažlivou pro Janské i syna majitele stájí Honzu...