Ostře rudá : Osobní zpověď lékařky o světě, kde život a smrt balancují na špičce skalpelu - Weston, Gabriel, 1970- (Beletrie - opravdové příběhy, 2010)
Co dělat, když pacient, s nímž jste se sblížili, během klidné noční služby odhrne cíp přikrývky a pozve vás do postele? Jaké to musí být jen stát a bezmocně přihlížet, jak někdo umírá jen kvůli neschopnosti vašich nadřízených? Ve své syrově upřímné výpovědi nás Gabriel Westonová zavede do zákulisí chirurgického povolání. Autorka je zároveň mimořádně talentovanou spisovatelkou, její soucitný a pronikavý jazyk čtenáře zavede do nevšedního prostředí operačního sálu a smete ze stolu všechny předsudky o práci chirurga. Svým neohroženým smyslem pro lidskou důstojnost a zároveň důrazem na profesionalitu Westonová dokazuje, že tento obor má i svou lidskou stránku.