Moje anglická babička - Parkánová-Whitton, Hana, 1950- (Ml. fronta, 2012)
V autobiograficky laděném příběhu líčí autorka další osudy Češky, která se odstěhovala za manželem do malebné anglické vísky. Nyní stojí před nelehkým rozhodnutím - odešla sice za hlasem svého srdce, ale v Praze zanechala milovanou babičku Marii, jediného dosud žijícího člena své rodiny. Postrádá ji natolik, že jí s manželem navrhnou, aby se k nim přestěhovala natrvalo. Mají sice zpočátku obavy, jak se babička ve věku již značně pokročilém sžije s realitou anglického venkova, ale babička záhy překvapí nejen je, nýbrž i tradic dbalé sousedy.