Carolina - Körnerová, Hana Marie, 1954- (MOBA, 2014)
Dramatický příběh z Francie druhé poloviny 19. století sleduje o sudy Juliana a Clauda, dvou přátel, a jejich společné lásky Emmy, pro kterou podstupují souboj. Postupně se rozvíjí další předivo os udu, které tajuplně propojí i životy jejich potomků. Emma se za Cl auda, který v souboji prohraje, vdá a Julien odchází do armády, v níž se mu podaří udělat kariéru. Julien se následně odstěhuje do P aříže, ožení se, avšak jeho žena brzy zemře a on zůstává se synem Simonem sám. Jeho potomek mu ale dělá pramalou radost. Vyroste z n ěho totiž karbaník, hazardér a podvodník. Aby se snadno dostal k p enězům, unese z kláštera bohatou dívku. Netuší však, že je to Emin a a Claudova dcera Carolina..