Lásky a nelásky - Lanczová, Sandra (Čtení pro dívky, 2008)
Román vypráví o dvojici dívek, Nataše a Julii, které společně nastoupily na vysokou školu a sdílí jeden malý pokojíček na koleji, přestože mezi sebou nemají zrovna nejidyličtější vztah. Během několika dní se obě dostanou do prakticky stejných situací - a každá je vyřeší po svém. Obě totiž hledají lásku a jejich životy se jakoby v paralele opakují, aniž by se jedna dokázala poučit chybami té druhé.