Doktor v žitě - Gordon, Richard, 1921-2017 (XYZ, 2008)
Další z doktorských příběhů líčí osudy svérázného mladého lékaře, který má díky osobitému přístupu k životu a bujnému temperamentu mnoho příležitostí osvědčit se jako doktor a zajistit si tak pohodlný život. V zapadlém maloměstě uniká nástrahám vdavekchtivých slečen, prožívá pestrá dobrodružství jako osobní lékař bohatého lorda, pomáhá z bryndy ctižádostivému bratranci... Smysl pro humor a laskavý nadhled ho však neopouštějí.