Pohádky loďky Matyldy. - Bumbová, Stanislava, 1978- (Grada Publishing a.s., 2010)
Mořská panna Leontýnka se rozhodla, že si kapitána Kocábku uloupí pro sebe. Omámila ho a zatáhla pod hladinu, přestože se jí v tom snažili pes Chlup a vydří kluk Očko zabránit. Mořská želva, kareta Gréta, jim pomáhá najít Velkou podmořskou knihu Pána všech moří, ve které se píše, jak Kocábku vysvobodit. Co myslíte, podaří se jim to? Na palubě loďky Matyldy nás čekají další napínavá a legrační dobrodružství, při nichž leckdy tuhne krev v žilách i otrlým námořníkům