Doktore, čas to zahojí! - Taylor, Patrick, 1941- (LEDA spol. s r.o., 2020)
Vraťme se v čase o několik let, do doby, kdy mladý Barry Laverty v belfastské Královské nemocnici nastupuje povinnou roční praxi. Barry a jeho nejlepší kamarád Jack zažívají nekonečné dny a noci na pohotovosti i dalších odděleních, ale i vděčnost pacientů, nové lásky a v Barryho případě taky důraznou životní lekci, když mu nečekaná indispozice dá okusit nemocniční prostředí z pohledu bezmocného pacienta. A co se děje nyní, tedy po šesti letech? Barryho a jeho ženu Sue trápí, že se jim stále nedaří počít vytoužené dítě, třebaže už zkusili úplně všechno, včetně náročné laparoskopické operace. A co Barryho pacientka Anne, pomůže jí moderní radioterapie, anebo se musí smířit s nevyhnutelným? To doktor O'Reilly s přáteli vymyslel, kde zařídit místo, kde by se mohli setkávat opravdu všichni, bez ohledu na vyznání a politické preference. A záhadný protivný plukovník musí před jejich plány kapitulovat... V Ballybucklebo se zase dějí věci!