Až na vrchol - Hanibal, Jiří, 1929- (Brána (Euromedia Group, 2021)
Píše se rok 1375. Moravský markrabě Jan Jindřich Lucemburský umírá a vládcem Moravy se stává jeho syn Jošt. Ctižádostivý mladý muž se ujme vlády pevnou rukou a započne obdivuhodnou politickou kariéru, kterou završí v roce 1410 titulem krále Svaté říše římské. Cesta ke koruně je ovšem trnitá..