Prolhané městečko - Chamberlain, Diane, 1950- (Euromedia Group, a.s.- Ikar, 2021)
Román americké autorky, v němž se mladá umělkyně snaží rozplést záhadu starou téměř osm desetiletí a vodítkem je jí stará omšelá nástěnná malba. Severní Karolína, 2018: Život Morgan Christopherové je vzhůru nohama. Když na sebe vezme vinu za zločin, který nespáchala, ocitne se na tři roky v nápravném zařízení. Její sen o kariéře umělkyně se zdá být navždy pohřbený - dokud se neobjeví tajemný návštěvník s návrhem, který ji může dostat na svobodu. Její úkol zní: obnovit starou nástěnnou malbu. Taková nabídka se nedá odmítnout, a tak pod vrstvami špíny najde obraz, který vypráví příběh malého města plný šílenství, násilí a spiknutí. Severní Karolína, 1940: Anna Daleová, umělkyně z New Jersey, má tu čest vytvořit nástěnnou malbu pro poštu v Edentonu. Překvapí ji však, když se ocitne na místě plném předsudků, kde lidé za zavřenými dveřmi skrývají tajemství a kde odlišnost může znamenat smrt. Co se Anně Daleové přihodilo? Jsou snad ve vybledlé nástěnné malbě nějaké stopy? Nakladatelská anotace. Kráceno