Letopisy elfů. Král elfů. - Hohlbein, Wolfgang, 1953- (Plejáda publishing, s. r. o., 2010)
Mladá žena z chudinských čtvrtí Ria de Janeiro, prastará legenda, cesta časem do zapadlého, zimního světa - elfí epos Wolfganga Holbeina vrhá úplně nové světlo na patrně nanejvýš fascinující postavy fantasy. Pia je dítě ulice. Vyrostla v chudinských čtvrtích Ria de Janeiro, proto zná denní boj o přežití a plánuje větší ránu, aby přišla k penězům. Přitom se skoro nic nedaří a víc než to: Pia je náhle katapultována do zimního středověkého světa. Zmatený obraz se skládá jen pomalu v záhadný rébus: Pia přistála v Bělolese. Kdysi tu panovala válka mezi elfy a lidmi, která skončila zmizením elfů a proroctvím. Princezna Gaylen se vrátí a s ní síla starého elfího kouzla. Proroctví, které pro Piu všechno změní, neboť nakonec je to ona, kterou v Bělolese nazývají prostě jen "Gaylen".