Ve stínu faraona - Cubeca, Karel, 1960- (Klokan (Alpress, 2018)
Když uznávaný profesor psychologie skončí po nehodě v kómatu, zkouší mu jeho syn navrátit vědomí pomoci hypnotické regrese. Zdánlivě mrtvý muž vypráví v hypnóze o jednom ze svých minulých životů, který v reinkarnaci znovu prožívá. Společně s ním procházíme starým Egyptem prokvetlým intrikami a dozvídáme se, proč jej faraon Hakor ustanovil svým rádcem a důvěrníkem