Vraždy v Schönbrunnu - Maxian, Beate, 1967- (MOBA, s. r. o., 2021)
Vídeňské policii se v Schönbrunn naskytne příšerný obraz: v zámeckém parku leží uprostřed záhonu z růží mrtvé ženské tělo ve svatebních šatech. Oběť je záhy identifikována. Jde o bývalou snoubenku prominentního vídeňského hoteliéra Felixe Beermanna, která zmizela beze stopy před pěti lety. Beerman si za několik dní bere za ženu svou novou lásku. Případ vrtá hlavou nejenom policii, ale také novinářce Sarah, která se zajímá o symboly, mýty a obyčeje a právě pracuje na článku o svatebních zvycích. Když krátce nato obdrží tajuplnou zprávu týkající se nálezu mrtvého těla v Schönbrunnu, pouští se do pátrání na vlastní pěst. Objevuje další záhadné stopy, kvůli nimž se dostává nebezpečně blízko k pachateli tohoto strašlivého činu