Česká zima a sváteční stůl : 100 receptů /

V úvodu se vypráví o zimních zvycích, o koledě a masopustních slavnostech. Výběr starých předpisů zahrnuje rybí polévky, přípravu ryb, drůbeže, zvěřiny a bezmasých jídel i osvědčené předpisy na cukroví. Recepty pro slavnostní příležitost seznamují mj. s různou úpravou hovězího, telecího a vepřového...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autoři: Koreček, Ladislav (Autor), Fialová, Daniela (Autor)
Médium: Kniha
Vydáno: Praha : Avicenum, 1970
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
LEADER 01433ma 2a2200265 454500
001 4227400000007067
005 20221120145526.0
008 0621s1970----xr ---------u-------cze-d
020 |c 7.00 Kč 
040 |a   |e AACR2  |9 1  |b cze 
080 |a 641.5 
100 1 |a Koreček, Ladislav  |4 aut  |9 8557 
245 1 0 |a Česká zima a sváteční stůl :  |b 100 receptů /  |c [Autoři: ] Ladislav Koreček, Daniela Fialová ; Fot. : Otto Mareš 
260 |a Praha :  |b Avicenum,  |c 1970 
300 |a 64 s. : [8] s. fot. a barev. fot. příl. 
500 |a 50000 výt. 
500 |a Přehl. použité lit. 
500 |a Obálku s il. V. Křížka navrhla Marta Sonbergrová 
520 2 |a V úvodu se vypráví o zimních zvycích, o koledě a masopustních slavnostech. Výběr starých předpisů zahrnuje rybí polévky, přípravu ryb, drůbeže, zvěřiny a bezmasých jídel i osvědčené předpisy na cukroví. Recepty pro slavnostní příležitost seznamují mj. s různou úpravou hovězího, telecího a vepřového masa. Jídla v alobalu a bezmasá jídla s přilohou tvoří poslední část příručky. 
653 |a Kuchařky (knihy)  |a Jídla vánoční  |a Jídla masopustní  |a předpisy kuchařské 
700 1 |a Fialová, Daniela  |4 aut  |9 8558 
910 |a LIG502 
942 |c KN  |6 _ 
999 |c 10899  |d 10899 
993 |0 0  |1 422740012145  |4 0  |6 6415_  |7 0  |9 11976  |a 7.00  |b 0  |c 12145  |d 1999-06-21  |e 0  |f DOSP  |g 641.5  |h 7.00  |l DOSP  |r 2022-11-20  |t 5  |w 2022-11-20  |y KN