Co máme vědět o přípravě pokrmů : Technologie přípravy jídel /
Kniha ukazuje hospodyním i pracovníkům v kuchyních celého sektoru veřejného stravování, jak složitá a odpovědná práce je příprava pokrmů. Seznamuje se základními zdravotnickýmí nároky na složení potravy a s péčí, kterou je nutno věnovat biologické hodnotě stravy. Probírá nejen zásady odborného nákup...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Médium: | Kniha |
Vydáno: |
Praha :
Práce,
1956
|
Vydání: | 1. vyd. |
Témata: |
Kuchařství
> předpisy
> Stravování hromadné
> příprava pokrmů
> příručky
> Vaření
> Potraviny
> příprava
|
Tagy: |
Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
|
Shrnutí: | Kniha ukazuje hospodyním i pracovníkům v kuchyních celého sektoru veřejného stravování, jak složitá a odpovědná práce je příprava pokrmů. Seznamuje se základními zdravotnickýmí nároky na složení potravy a s péčí, kterou je nutno věnovat biologické hodnotě stravy. Probírá nejen zásady odborného nákupu potravin, jejich skladování, správné ošetřování surovin před přípravou, ale hlavně podrobné technologické postupy při úpravě pokrmů se základními výměrkami surovin. |
---|---|
Popis jednotky: | Přehl. lit. 10400 výt. Věcný rejstřík |
Fyzický popis: | 360, [2] s. : [88] s. obr. příl. |